Prof. dr. Irinel Popescu: „Transplantul a fost introdus pentru bolile în fază terminală. Înainte se știa că nu există șanse de supraviețuire”

Prof. dr. Irinel Popescu, Directorul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că transplantul a fost introdus, în primul rând, pentru bolile hepatice în stadiu terminal. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

Metoda de transplant a fost introdusă, în primul rând, pentru ce se cheamă boli hepatice în stadiu terminal, pentru că sunt indicații acute. Intoxicația cu ciuperci, de exemplu, vine un om în comă și trebuie transplantat imediat.

Boala terminală este ciroza, de obicei de origine hepatică sau de origine alcoolică și care de la un moment dat începe evolueze cu complicații. Înainte de apariția transplantului era un sentiment de disperare atât pentru bolnav cât și pentru medic, pentru că se știa că nu există șanse de…

Citeşte mai mult

admin

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Cele mai populare