Olanda nu-și va retrage veto-ul privind aderarea Bulgariei la spațiul Schengen, spune ministrul pentru migrație al regatului

Țările de Jos nu-și vor retrage veto-ul asupra aderării Bulgariei la spațiul Schengen, a declarat pentru radioul public bulgar (BNR) ministrul pentru migrație al regatului, Eric van der Burg.

După Consiliul Justiție și Afaceri Interne de la Luxemburg, el a răspuns succint: „Situația din acest moment nu s-a schimbat și nu văd să se schimbe pe termen scurt”, scrie Novinite.

Ministrul van der Burg a declarat din nou că insistă asupra unei misiuni în Bulgaria înainte de a se lua o decizie finală a țării sale: „În primul rând, dorim o misiune independentă care să stabilească faptele. Apoi așteptăm un raport al Comisiei Europene, în care să fie scris: Ei nu numai că au adoptat legile necesare legate de statul de drept, dar le și pun în aplicare”.

„Admiterea Bulgariei și României în spațiul Schengen poate fi votată în decembrie”, a declarat ministrul spaniol de interne Fernando Grande-Marlaska, a cărui țară deține în prezent…

Citeşte mai mult

admin

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Cele mai populare