În ambalare, peste 3.000 de substanțe chimice ajung în mâncare

  • Substanțele chimice pot cauza cancer, mutații și probleme hormonale.
  • Cea mai periculoasă substanță care se găsește în ambalaje e bisfenolul.
  • 98% dintre americani au în sânge substanțe chimice.

În spatele fiecărui ambalaj de plastic se ascund riscuri care ar putea să-ți afecteze sănătatea. Chiar dacă ai grijă ce mănânci, o dietă sănătoasă nu te ferește întotdeauna de boli. În timpul ambalării, peste 3.600 de substanțe chimice ajung și în mâncare – 79 dintre ele pot cauza cancer, mutații genetice și probleme hormonale.

Studiul, publicat în Journal of Exposure Science, arată cât de expuși suntem la chimicalele periculoase din ambalajele alimentelor pe care le consumăm zilnic. Una dintre cele mai cunoscute chimicale e bisfenolul care provoacă diabet sau boli de inimă, substanță pe care 98% dintre americani o au în sânge.

Folia de plastic pe care o găsești în jurul alimentelor pe care le consumi este departe de a fi benignă: un nou studiu…

Citeşte mai mult

admin

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Cele mai populare