- Alimentele cultivate în laborator sunt testate în microgravitație.
- În prezent, costul de hrănire a unui astronaut este uriaș.
- 23.000 de euro costă hrănirea unui astronaut, în fiecare zi.
Pentru că e prea scump transportul alimentelor până în Spațiu, astronauții au schimbat rețeta – mănâncă ce-și fac singuri. Mâncarea cultivată în laborator este soluția! Ingredientele sunt crescute în eprubete și vase speciale, apoi sunt procesate astfel încât să arate ca mâncarea tradițională. A fost adus și chef-bucătarul de la Imperial College, astfel încât rețetele culinare să aibă un aspect atractiv.
În spatele proiectului este Agenția Spațială Europeană care vrea să mai înlăture un obstacol – costurile enorme de hrănire a astronauților. 23 de mii de euro costă hrana unui singur astronaut, pe zi. Planul este ca în doar doi ani să existe producție alimentară pe Stația Spațială. Pe termen lung: mâncarea cultivată în laborator ar fi…