Cele mai bune remedii pentru mahmureală. Ce alimente ajută și de ce zicala „cui pe cui se scoate” nu se aplică aici

Mahmureala, starea care apare ca rezultat al consumului excesiv de alcool poate dura chiar și 24 de ore dacă nu o tratezi corect. Principalele remedii împotriva acestei stări sunt: apa, sărurile minerale, vitaminele și odihna. Există câteva alimente care pot fi de ajutor.

Un efect inevitabil al consumului de alcool în cantități mari este deshidratarea, din cauza efectului diuretic al alcoolului.

Simultan se pierd însă și săruri importante, precum magneziul și potasiul, astfel că pentru reechilibrarea organismului și îndepărtarea simptomelor mahmurelii – oboseală, amețeală, aciditate gastrică, dureri de cap etc – nivelul acestor elemente trebuie refăcut.

Apa, vitaminele și odihna sunt principalii factori care vor contracara efectele mahmurelii. Ar fi bine să încerci să bei apă sau suc natural de citrice înainte de a adormi, dar mai ales la trezire. Apa asigură și reface hidratarea pe care alcoolul a afectat-o, având un efect diuretic, iar sucul de citrice asigură o parte din vitaminele necesare pentru revenire. Alege suc de portocale, grapefruit sau tomate. Cafeaua va ajuta și ea să te simți mai bine, dacă bei în mod obișnuit. La fel de potrivite sunt și ceaiurile sau infuziile de plante, dar și băuturile vitaminizate sau cu electroliți, pe care le beau de obicei sportivii”, se arată pe pagina MedLife.

Alimente care pot fi de ajutor

Celebra supă de pui, indicată în cazul răcelilor, poate fi de ajutor și când vine vorba de mahmureală, grație conținutului său de potasiu. Pe aceleași considerente, indicate sunt și bananele, care ajută la revitalizarea organismului. Lactatele slabe se numără, de asemenea, printre alimentele care, consumate cu cereale, contribuie la înlăturarea simptomelor mahmurelii. 

Mierea este bogată în fructoză și te poate ajuta să te simți mai bine, dar nu mai mult de două lingurițe, ca atare sau ca îndulcitor. Alege pentru micul dejun alimentele bogate în zinc, cum sunt nucile, semințele, lactatele, ouăle și cerealele integrale. Evită alimentele care pot declanșa greața, cum sunt carnea grasă sau dulciurile”, mai recomandă sursa citată.

Apa cu lămâie sau ceaiul de ghimbir contracarează starea de greață. Există, de asemenea, mai ales în farmaciile naturiste, o serie de ceaiuri pentru mahmureală. 

Mișcarea – jogging, dans, mers pe jos – ajută de asemenea la reducerea duratei mahmurelii, întrucât contribuie la secreția endorfinelor și eliminarea toxinelor din corp.

Medicul (sau farmacistul) poate recomanda, după caz, antiinflamatoare sau antiacide.

De ce zicala „cui pe cui se scoate” nu se aplică aici

Alcoolul, în schimb, nu este o soluție care îndepărtează mahmureala. Din contră, consumul de alcool trebuie limitat în astfel de situații.

Nu crede zicala „cui pe cui se scoate”, nu vei reuși decât să accentuezi starea negativă care va apărea ulterior. Mai mult alcool înseamnă mai multe toxine, prelungirea efectelor adverse și mai multă nevoie de hidratare, dar și multe alte riscuri. Alcoolismul este un lucru foarte serios, cu extrem de multe repercusiuni în sfera medicală, profesională, socială, chiar și economică, dincolo de mahmureală”, mai recomadă MedLife, care explică și care sunt semnele intoxicației cu alcool, când trebuie solicitată asistență medicală de urgență.

Simptomele intoxicației cu alcool:

  • tremurături;
  • frisoane;
  • stare de vomă greu de controlat;
  • respirație neregulată;
  • leșin;
  • piele palidă sau cu tentă albăstruie;
  • scăderea temperaturii corporale.
admin

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Cele mai populare