Cât de repede se poate face rotativa guvernamentală

Președintele UDMR susține că rotativa guvernamentală din luna mai se poate realiza în patru-cinci zile, în contextul în care se respectă protocolul PSD-PNL. Kelemen Hunor a menționat și că nu simte nevoia modificării a anumite puncte din protocolul stabilit în coaliție.

FOTO: Inquam Photos

„Discutăm despre un protocol semnat de PSD – PNL care prevede schimbarea premierului, schimbarea la patru portofolii: Finanţe cu Justiţie, Transporturi cu MIPE, Secretarul General şi Cancelarul. Atât prevede protocolul. Nu prevede UDMR, ministere în plus în minus, nu prevede nimic altceva. Dacă se respectă acest protocol, atunci lucrurile sunt extrem de simple – în patru cinci zile, într-o săptămână maxim se poate face această rotaţie”, a declarat Kelemen Hunor, marţi, la TVR Info, potrivit Agerpres.

Chestionat referitor la posibilitatea cererii din partea UDMR a unor modificări în anumite puncte a protocolului stabilit în coaliție, Kelemen Hunor a punctat că partidul pe care îl conduce nu are vreo doleanță: Dacă ei doresc, între ei, nu am nicio problemă.

„Este o înţelegere între ei. Ei, dacă în interior acolo mai vor să schimbe ceva, se poate, deci nu este Sfânta Scriptură, dar eu nu vreau să intervin, nu simt absolut necesitatea de a interveni, fiindcă este o înţelegere între PNL şi PSD. Ei trebuie să respecte ceea ce au scris pe hârtie în 2021″, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Kelemen Hunor a precizat că nu are nimic de comentat vreunui ministru din actualul Guvern.

„Eu, în acest moment, nu am nimic de reproşat, nimic profund, nimic esenţial, miniştrilor noştri. Dacă mă uit la programul de guvernare, dacă mă uit la acordul de coaliţie atunci ei, în această perioadă (…) de când suntem în această formulă de guvernare, au făcut tot ce se putea face. Mai mult, am pornit programe importante naţionale, strategii importante, am recuperat lucruri care…

Citeşte mai mult

admin

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Cele mai populare